Хвиля Десни » 26 Лютого, 2023

Daily Archives: 26 Лютого, 2023

Політика

Налякані Україною

Published by:

Чому саме так, а не інак — «і нашим, і вашим» — веде себе щодо України Туреччина, яка торгує з Росією? Тут не тільки комерція, в якій турки мастаки, але й підсвідоме розуміння: перемога України ставить гостро питання про свободу курдського народу («Курдському братові» Василь Симоненко).

Continue reading

Культура

Марина Гримич у Чернігові

Published by:

В Чернігівській обласній універсальній бібліотеці відбулась зустріч з відомою українською письменницею, директоркою видавництва «Дуліби» Мариною Гримич. Нагадаємо, батько Марини Гримич – літературний перекладач Віль Гримич, мати – завідувачка кафедри КНУ імені Тараса Шевченка. Марина Гримич виростала у письменницькому середовищі. Перші двадцять років свого життя присвятила науковій кар’єрі.

Continue reading

Культура Політика

Журналістика припоРОШЕНа преамбулами

Published by:

Ця «журналістка», схоже, погано вчилася. Перед незграбно зіпленим запитанням президенту Зеленському вона виголосила цілу преамбулу про «нещасну» долю і «5 каналу», і «Еспресо ТБ», і сотні журналістів, які залишились без роботи… а вже потім озвучила запитання. Де її так вчили ставити запитання? На закиди пана Арьєва відповідаю: ні, я не лектор-аматор. Перед тим, як викладати журналізм (журналістику) в університетах Європи, я закінчив романо-германістику у Чернівецькому університеті, журналістику у Львівському університеті, Міжнародну журналістику, міжнародні відносини і дипломатію в Університеті Лювен (Бельгія), рік спецкурсу журналістики у Чікаго (США); працюва багато-де…

Continue reading