Хвиля Десни » 30 Травня, 2023

Daily Archives: 30 Травня, 2023

Культура

Між «живою» і «мертвою» книжкою

Published by:

Проблема читання вперше в літературі на рівні художньої метафори поставлена Лесем Мартовичем в оповіданні «Нечитальник» (1889), а соціологічний аспект читання досліджував Борис Грінченко «У світ широкий» (1907). Він же і спробував вибудувати рейтинг популярности книжок серед українського селянства. Це було важливо для української літератури, зорієнтованої на просвітницьку роботу серед селянства.

Continue reading

Суспільство

Статус великої Спокійної Сили

Published by:

Мета цих щоденних атак на Київ — очевидна. «Ми сильні, ми могутні, ми імперія, в нас всього багато, будемо воювать віками!!!» Така собі «великороська» пропаганда з допомогою іранських «гаджетів». Бо своїх нема, бо віковічно — руки із дупи, бо «жигулі»… Виснажить людей, змусити їх просити змилостивитись, припинити… Насправді, це нікчемна спроба прикрити власну голу курячу обсмалену жопу. Бо жопа — близька і невідворотна!

Continue reading

Суспільство

Педикульоз рашизму або Війна проти Ідентичності

Published by:

У неділю був День Києва. Задаюся знову невідворотним питанням. Чим відрізняються москалі від Українців? В етичному, духовному, цивілізаційному вимірах. Адже звироднілі вбивці (московити) в День української столиці, щоби нищити нашу Волю, Ідентичнісь, Державність здійснюють найбільш масовану «шахедо-атаку», а «нефронтові» кияни з нічних балконів багатоповерхівок у цей же самий час вигукують «Слава Україні!».

Continue reading