Хвиля Десни » 29 Червня, 2023

Daily Archives: 29 Червня, 2023

Політика

Держава-терорист з угорською «парасолькою»

Published by:

Сьогодні у Брюсселі стартує саміт глав держав і урядів країн ЄС! Головними питаннями на порядку денному цього форуму: боротьба України проти російських загарбників, відбудова та відновлення України, інтеграція України в Євросоюз… Але я хочу запитати у лідерів Європейського Союзу чи визнає він врешті-решт Росію державою, яка є спонсором світового тероризму?

Continue reading

Культура

Роман-есей про Богдана Лепкого

Published by:

«Тужив за Рідним Краєм, подільським спокоєм і тамтешньою ранньою осінню. Тією, що по Спасі, коли в садах яблука дозрівають, а полями літає павутиння бабиного літа. Гарно тоді як! Там, у Рідному Краї – могили батька, матері, рідних… Там горять купальські вогні і цвіте квітка щастя. Його ж могила на чужині. Двічі на рік на неї падає тужливий журавлиний крик. Ранньої весни, коли летять з чужини в Рідний Край, та пізньої осені, коли з Рідного Краю летять на Чужину…»

(Роман Горак. «Богдан Лепкий. Біографія: Роман-есей.»
Львів. Апріорі. 2023. 376 с.)

Continue reading

Культура

Письменник короткої фрази

Published by:

Це про Євгена Барана. 23 червня, під час чергового засідання клубу Творчих особистостей, мав честь отримати з рук автора – нещодавнього Ювіляра – його новий твір «З «КНИГИ ЖИВИХ». На одному подиху, майже без відриву, смакував 158 стор. цієї невеличкої книги. Пишу «невеличкої», бо вона дійсно невеличка – форматом А6, який часто називають «кишеньковим».

Continue reading