Культура

Письменник короткої фрази

Це про Євгена Барана. 23 червня, під час чергового засідання клубу Творчих особистостей, мав честь отримати з рук автора – нещодавнього Ювіляра – його новий твір «З «КНИГИ ЖИВИХ». На одному подиху, майже без відриву, смакував 158 стор. цієї невеличкої книги. Пишу «невеличкої», бо вона дійсно невеличка – форматом А6, який часто називають «кишеньковим».

Не особливо заглиблюючись в рецензію Василя Чепурного, осмислював денникові медитації автора сторінка за сторінкою, із яких мов оживали короткі історії знаних і незнаних мені особистостей та літературних геніїв, поданих автором-письменником і справді «короткої фрази».

Неперевершено, навіть і В.Стефаник у порівнянні стає багатослівним. Вражає стиль. Як так ємкісно, фразеологічно в кілька рядків можна викласти і подати родзинкою фрагменти людських історій. Вражають життєвою насиченістю його вислови і афоризми.

Давно знайомий з Євгеном, чи не найбільш знаним в Україні літературним критиком, але тут я відкрив для себе унікум – «справжнього у світі несправжньої літератури». Щиро вдячний автору за безцінний подарунок.

Богдан Середюк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *