Хвиля Десни » 17 Липня, 2023

Daily Archives: 17 Липня, 2023

Культура

Смерть Мілана Кундери і наша «темна сторона місяця»

Published by:

“Нема нічого труднішого, аніж змусити розуміти гумор»; «Припинення дії моральних оцінок не означає аморальности роману, в цьому його мораль. Це мораль, яка суперечить незнищенній звичці людини судити миттєво, беззупинно, всіх і вся. Судити завчасу і безпричинно. Ця пристрасна готовність судити з точки зору мудрості роману є найвідразливішою глупотою, найнебезпечнішим злом»;

Continue reading

Суспільство

Війна не «дєвочек»

Published by:

Не так і давно це було. Одне самодіяльне «мачо», уздрівши, що я фоткаю квіти, зневажливо, бундючно і зверхньо пирхнуло. Мовляв, чого це ти квіточки знімаєш? І додало: «Як дєвочка!..» Сприйнявши це за незграбний жарт, я уточнив, що ще охочіше знімкую вуличних та інших котів. А хатній геркулес і «мужик» тоді почав серйозно вчити, як треба було нам боронити у 2014 році Донецьк, Слов‘янськ тощо.

Continue reading

Політика

Нумерологія Валерія Залужного

Published by:

Цьогорічний День народження Валерія Залужного святкувала вся країна. Більшість – щиро, душевно, з надією. Меншість – зі страхом, ненавистю і дрижаках в колінах. Але як би там не було, іменинник нікого не залишив байдужим, що для України – велика рідкість. У чому ж криється природа цього феномену? Якщо порівняти таронумерологічну карту пана генерала з картою держави, якій він самовіддано служить, то отримаємо співпадіння одразу двох арканів – Справедливість (Правосуддя) і Суд, що досить знакова історія.

Continue reading