Хвиля Десни » 3 Серпня, 2023

Daily Archives: 3 Серпня, 2023

Культура

До Затуливітра

Published by:

ХХІ Затуливітрівські читання цьогоріч відбулися в Каневі в музеї Т.Г. Шевченка. Не зважаючи на війну, читання відбулися на дуже високому рівні! Спасибі вам, дорогі черкащани, за те, що ви в цей складний час так по-державному, по-синівськи опікуєтесь збереженням українського поетичного слова – духовним спадком пост-шістдесятників.

Continue reading

Суспільство

Революційні листівки Ілька Кучеріва

Published by:

Цими днями засновникові Фонду «Демініціативи» Ількові Кучеріву (1955-2010) сповнилося б 68… Традиційно мій день народження плавно переростав у його. А дещо цікаве написати про друга спонукав генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології професор Володимир Паніотто. Дякуючи йому, згадав нашу співпрацю, зокрема під час Жовтогарячої революції (2004-2005).

Continue reading

Політика

Найбільші брехуни у світі

Published by:

Пишуть про Захарову, що начебто в стані алкогольного сп’яніння сказала представникам Африки, котрі приїхали на конгрес в Росію: «Русскіє парні умірают на Украінє за свободу афріканцев». У неї був папєрєднік — Пушкін.

Continue reading

Політика

Польсько-українські граблі

Published by:

Попри все, поляки – найближчі до українців. Навіть за лексикою мови, яка набагато ближча до української, ніж російська — просто ми відвикли (нас відучили). Правда, кухня у нас краща… А зараз поляки взагалі поступають як брати, приймаючи українських біженців, хоча й не без вигоди для себе…

Continue reading

Суспільство

Смерть великого Українця

Published by:

Друг Моноліт здобув вічне життя в бою… Вічна шана тобі… При знайомстві я спитав тебе: хто ти за національністю?.. І мене вразило як ти твердо сказав: Українець, і звати мене Юрій Юрійович Ногай. Ти був хорошою і чуйною людиною. Одного разу мене втішило як ти приніс мені чаю і не приховував задоволення, що я, подякувавши, почав смакувати його….

Continue reading