Хвиля Десни » 10 Серпня, 2023

Daily Archives: 10 Серпня, 2023

Культура

Єдина, котра вижила…

Published by:

Кілька років тому мене запросили в журі кінофестивалю в Перу. Через ковідні обмеження я не могла туди поїхати (ех), але мала несподіване задоволення подивитися конкурсні фільми. В програмі було чимало саме перуанських документальних стрічок, і завдяки їм я заочно закохалася в цю країну. Один кадр і досі стоїть перед очима – три фактурні перуанки, що живуть собі десь на високогір’ї, чистять разом картопельку і гомонять про своє жіноче та сміються так, що я їм зразу віддала своє серце.

Continue reading

Суспільство

Наша «ртуть» уже не розіллється!

Published by:

38 років по життю – разом! Під покровом і заступництвом святого Пантелеймона Цілителя. Хоча тоді, 38 років тому, будучи наївними атеїстами, абсолютно не звертали уваги на цей знак Божий, стаючи на весільний рушник. Тоді виокреслювалися зовсім інші символи, характерні для тієї епохи. Я б сказав навіть, якісь зловісні, хижі: подавали заяву до Дарницького відділу ЗАГС м.Києва 22 червня, у день нападу нацистської Німеччини на СРСР, а реєстрували шлюб – 9 серпня, у день ядерного бомбардування японського міста Нагасакі.

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

Аграрна наука і медійні хот-доги

Published by:

У кожного є світлі та чорні смуги. Життя – зебра. У колєйці стоять то щасливі, то важкі часи. Тим більше, що тепер на все непрозорою матрицею накладається війна. Нелегкі часи переживає і наша НААН. Проти нас теж розв’язано приховану та явну війну. І ціна питання – державні землі, які Академія обслуговує для дослідницької роботи та впровадження на практиці її результатів. А також майно наших науково-дослідних інститутів.

Continue reading