Хвиля Десни » 16 Серпня, 2023

Daily Archives: 16 Серпня, 2023

Ексклюзивна хвиля

Не бути емоційними дегенератами

Published by:

Племінниця через війну вчиться зараз в німецькій школі, 11-му класі. Звернула увагу на відмінності мислення наших і німецьких дітей. На уроці учні обговорюють тему виховання: вчитель пропонує розвинути асоціації по темі. У наших співвітчизників ця тема обмежується стандартним набором банальних стереотипів: послушність, старанність, ввічливість, обов’язки і т.д. Німецькі діти розвивають тему незрівнянно далі.

Continue reading

Суспільство

Грамотніші — лягли в чужу землю

Published by:

Учора дізнався, що помер однокласник Коля Савицький. Серце. Помер у Калінінграді. Окупованому росіянами Кьонігсберзі. Їх, хлопців із Шаболтасівки, було в нашому класі кілька. Ті, що вчилися краще, поїхали на Московщину — Сергій Писаренко, Коля Романовський і Савицький.

Continue reading

Культура

Я була у нього перша, він у мене — сьомий

Published by:

«Пий, Олено, із відра! – Від Володі і Петра!». Часто перечитую цей оптимістичний напис на дерев’яній різьбленій бочівочці. Цей яскравий сувенір отримала у день свого народження. Володимир Михайловський — новий заввідділом культури та освіти газети «Радянська Буковина», де я працювала восьмий рік, і літературний редактор газети Петро Палій (з робочим місцем у нашому відділі) «довітали» (так вони казали) мене «у камерній обстановці» після офіційних поздоровлень в кабінеті преси, де відбувалися щотижневі «лєтучки».

Continue reading