Хвиля Десни » 19 Серпня, 2023

Daily Archives: 19 Серпня, 2023

Суспільство

«Привітання» єдиноутробників

Published by:

Чернігів… Самий центр, білий день, субота, велике християнське свято. … іскандер… Запущений руськими варварами… Пишуть, є загиблі діти… Саме на свято… Це слуги антихриста. І ті, хто сьогодні махав руками по московських церквах в Україні, – дуже хочеться, щоб ви просто на ваші сліпі очі побачили, як поблизу летить і падає ракета, вітання від ваших єдиноутробників.

Continue reading

Культура

Микола Бучко – поет від Бога

Published by:

До 75-річчя з дня народження. Є поети і є Поети від Бога. Саме таким поетом від Бога був незабутній Микола Бучко. І це прочитувалось не тільки в його витонченій, навіть елітарній, водночас такій земній, душевній і глибокій Поезії, а й у всій його зовнішності: високій тонкій статурі, вродливому, задумливому обличчі, яке не псувала навіть його знаменита іронічно-скептична усмішка, неквапливій ході, ніби він не просто йде буденним чернівецьким тротуаром, а виходить на паркетну сцену читати вірші своїм шанувальникам…

Continue reading

Суспільство

Дідусь

Published by:

Твій дідусь носив джинси-кльош, сорочки-газетки із «сопливими комірцями» та туфлі на платформі. Він слухав Led Zeppelin, The Beatles, Janis Joplin, Pink Floyd та Rolling Stones. Він їздив на швидких мотоциклах «Ява». Він пив «шипучку», портвейн «Приморський» та що завгодно. Курив міцні кубинські і звичайні болгарські цигарки та тютюн.

Continue reading

Культура

Миколі Бучку було би 75

Published by:

Микола Бучко — український поет, член Національної спілки письменників України. Народився 19 серпня 1948 р. в селищі Удич Теплицького району Вінницької області. Закінчив філологічний факультет Чернівецького університету. Працював журналістом, редактором чернівецького муніципального видавництва «Місто». Займався видавничою справою.

Continue reading