Хвиля Десни » 22 Серпня, 2023

Daily Archives: 22 Серпня, 2023

Культура

Дмитрові Креміню – 70

Published by:

Не грайсь у себе. Це не гра,
бо ти з огнем холодним граєшся.
Хай він тебе не покарав,
а ти караєшся, караєшся.
Над смутком схилених облич
сад нахиляється, як марево…
Тож киньмо сумніви, і лиш
минаймо спогади, минаймо.

Continue reading

Суспільство

Літо. Війна. Ми.

Published by:

Від білої стіни хати пахкає теплом, коли ввечері йдеш втомлено з городу – набралася стіна, вигрілася, як кішка розморена. Так кішка ж у холодок шуснула, а стіна мліла день недвижимо, щоб увечері видихати тепло на людину, на кішку, на коників, що сюрчать безперебійно, навряд чи знаючи: ці дні останні з таким відчайдушним теплом.

Continue reading

Суспільство

У Чернігові, на Спаса…

Published by:

… Два дні виношу з квартири друзки скла. А також все, засипане скляним “пилом”. Розчищаю потихеньку помешкання, пошкоджене вибуховою хвилею від удару рашистської ракети у Чернігові по драмтеатру в суботу, 19 серпня, якраз на свято Спаса. Вже всі про все написали. Мені на це не стало часу. Так само, як ніколи було відповідати на розлогі розпитування допитливих і цікавих. Трохи вражень коротко занотувала у щоденнику. Вчора давала показання кримінальному слідчому. Перед цим завітала поліція – фіксували руйнування помешкання.

Continue reading

Суспільство

У перші хвилини «прильоту»…

Published by:

Декілька моментів щодо недавнього ракетного удару по Чернігову. Ми живемо доволі далеко від центру, проте вибух я чув. «Приліт, – кажу дружині.- Я пішов, зараз повезуть поранених». І точно, через декілька хвилин завили сирени швидких. Поки дійшов до лікарні, це метрів п’ятсот, перший поранений вже був біля операційної у відділенні.

Continue reading