Хвиля Десни » 30 Серпня, 2023

Daily Archives: 30 Серпня, 2023

Культура

Про папу

Published by:

Папою в Галичині називали хліб, а ще папендеклю, котра поза Галичиною — рубероїд. Іншої папи я в дитинстві не знав. У школі дізнався про памфлет Галана «Плюю на папу». Якось поет-демократ Іван Гущак всередині 1980-тих років збирався в туристичну поїздку до Італії. Не мені казати, яких людей туди пускали, якщо такий, як я не міг навіть до Польщі рипнутися.

Continue reading

Суспільство

Ватиканські запахи

Published by:

Це мав бути банальний фотозвіт про зустріч зі скунсом – милим на вигляд звірятком, що тусується поруч з людським житлом у пошуках щось пожерти. Ось тільки коли нервується, то випускає з-під хвоста струмінь рідини, дуже смердючої. Гидотний запах у повітрі тримається довго, треба вікна бігом зачиняти. Збиралася, було, ще трохи написати про скунсів, як вештаються поруч і підпускають близько до себе…

Continue reading

Політика

Від Папи до антихриста

Published by:

У Трієра є хоча б хвороба Паркінсона, а от у папи Франциска, котрий стоїть незмірно вище від режисера, немає жодної хвороби, він уважається іноді й намісником Христа на землі. І ця людина у зверненні до російської молоді згадує “святих правителів” Петра І і Катерину ІІ, але Путіна, Пушкіна із Достоєвським пропустив — аж дивно…

Continue reading

Політика

Москва нам не мати і Рим — не батько

Published by:

Церковні питання коментують всі, кому не лінь. Власне, й не дивно, якщо вони зав’язані на політику. А в політиці, культурі та футболі розбираються всі на світі, як відомо… Ось і нардеп Микола Княжицький (цікаво – якого він віросповідання, уніатського?) захищає католицьку церкву після чергового ляпу Папи Франциска Берґольо. Дарма переказувати всі його аргументи, але я прокоментую одне: ставити на одну дошку ПЦУ і УГКЦ — це змішувати борщ і кашу.

Continue reading

Політика

До чого закликає Папа Римський?

Published by:

Раніше, незважаючи на неоднозначні вчинки і висловлювання Папи Римського Франциска, захищав його, мовляв, він не звичайний політик, мусить стояти над конфліктами й працювати на примирення. Але. Те, що втнув Франциск під час Всеросійської зустрічі католицької молоді в Санкт-Петербурзі жодних виправдань не має і мати не може. Його висловлювання — це осанна імперіалізму і заохочування до неоколоніалізму та геноциду, інакше це розцінити не можна.

Continue reading