Хвиля Десни » 16 Вересня, 2023

Daily Archives: 16 Вересня, 2023

Культура

Вона мене зробила колумністом

Published by:

У Вільнюсі померла Інна Кузнецова, редакторка Радіо Свобода. Це з доброї волі пані Інни почалася моя пригода з колумністикою, яка переросла в сотні текстів і кілька книжок, остання з яких — «Щось зі мною не так».

Continue reading

Культура

Померла Інна Кузнецова

Published by:

16 вересня у Вільнюсі відійшла у вічність донедавна керівниця Київського бюро Радіо Свобода, багатолітня головна редакторка Інна Кузнецова. Останнім часом Інна важко хворіла. Але вістка про смерть застала зненацька… Нещодавно Інна вже почувала себе ліпше, мріяла повернутися на роботу до Києва.

Continue reading

Політика

Чи приміряє Шуфрич смугастий костюм?

Published by:

Шуфрич, как много в етом звукє… Стільки років він був недоторканий, непосАдний, непосадИмий — майже Штірліц, якого весь Рейх знав за радянського шпіона, але не арештовували, бо ж все одно відбрешеться. В українському політикумі геть нема іншого такого, хто би більше за Шуфрича діставав по писку. Подібно зіц-прєдсєдатєлю Фунту, Шуфрич міг би згадувати в мемуарах: мене били при Ніколаї Кривавому, били при совєтах, при НЕПі, при ранньому Кучмі, а як мене били при пізньому Януковичі!!!

Continue reading

Політика

Був у смітнику — тепер до камери?

Published by:

У мене таке враження, що я народився, а Шуфрич уже був. Він був таким собі Арестовичем лише менш харизматичним. Постійно верз якісь совкові або проросійські дурниці. І потрапляв у якісь халепи. То дасть Льовочкіну по пиці. Той йому пообіцяв помститися. Я вже не пригадую точно, але здається він його усунув з якихось списків. Чи ще щось. Помста якась кулуарна була. Потім під час помаранчевої революції, під час сутичок в ЦВК його чомусь до пояса роздягли і він так і ходив. То після другого Майдану його у сміттєбак запхали.

Continue reading

Культура

Дегенеративний Сірьожа Бабкін

Published by:

Сірьожа Бабкін переживає серйозну онтологічну кризу. Не через якусь там війну. Зрештою, він ще у 2014 довго не міг публічно визначитися, чий Крим, тому, вочевидь, і зараз марно чекати від нього високої громадянської свідомості. Сірьожа глибоко стурбований навіть не тим широким списком “зради”, яку з методичною точністю перераховує у своєму черговому висері. Бо якщо людині аж так незатишно і некомфортно в Україні — вона легко може змінити географію свого існування.

Continue reading

Політика

Обліковець на «зелень» Зелених

Published by:

Нікому не нав’язую своєї думки. Це лише особисті враження та висновки з аналізу причинно-наслідкових зв’язків подій останнього часу. У стосунках з українською владою Вашингтон перейшов з методу пряника, умовлянь та виховних бесід до методу пряника і батога. Вірніше спочатку батога, а потім пряника.

Continue reading

Політика

GRIPNемо, дасть Бог, по колорадах!

Published by:

“Українські пілоти вже завершили ознайомчу підготовку на шведських винищувачах “Gripen”, – заявив прем’єр-міністр Швеції Пол Йонсон в ефірі Sveriges Radio. Посадовця цитує «Європейська правда»: «Ознайомча підготовка завершена, і згідно з доповіддю, яку я отримав від Збройних Сил, підготовка пройшла добре».

Continue reading