Хвиля Десни » 20 Вересня, 2023

Daily Archives: 20 Вересня, 2023

Ексклюзивна хвиля

Мефістофельська правда Володимира Винниченка

Published by:

Гай-гай, років п’ятнадцять тому я зробив був інтерв’ю зі Станіславом Вишенським про Володимира Винниченка для часопису «Українська культура». Й призабув про те. Коли недавно, побувавши на могилі С. Вишенського, – згадалося. Приїхавши додому, вирішив його (й не лише се інтерв’ю зі Станіславом Олександровичем) ще раз прочитати. Ґуґлю – «Соняшна машина»… Їй-бо, назва разів зо три з’являється в переліку документів на сайтах книгозбірень, а самої розмови у відкритому доступі катма.

Continue reading

Суспільство

Мовчазні дні осені

Published by:

Зранку вирішив піти по воду. Але не до машини під хатою, а через двори до колонки. Я переконував себе, що вирішив просто помандрувати, хоча знав, що головним мотивом було зекономити гроші і купити на них яблук. Та щойно вийшов з двору, як зрозумів, що обдурити себе не вдасться. А вся справа в тому, що мене огорнув такий характерний простір кольорів, звуків, світла і мокрого після нічного дощу листя, і він був такий своєрідний і виразний, що вмить стало зрозуміло: будь-яка моя логіка є нікчемною.

Continue reading

Економіка

Коломойський і його схематозники

Published by:

Справа Коломойського цікава і непересічна, у ній багато питань і мало відповідей. Це точно не справа про банальне шахрайство з метою прибутку. Це, радше, історія про те, як чоловік йшов до успіху, мов у відомому мемі, але трохи не підфартило. Варто розуміти, що крадіжка коштів, в якій звинувачують Коломойського — юридично і фактично відбулась у його власного приватного на момент крадіжки банку.

Continue reading