Хвиля Десни » 22 Жовтня, 2023

Daily Archives: 22 Жовтня, 2023

Культура

Річниця інтронізації Патріарха Філарета

Published by:

Сьогодні 28-а річниця інтронізації, тобто возведення на престол, Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета Денисенка, який наразі для ПЦУ є почесним патріархом. Йому 94 роки і вже голос слабий (дивився трансляцію з Володимирського собору), і те, що він не сприйняв голосу всієї Церкви та лишився в самотині — окрема тема. Але те, що він, вихованець радянської системи, виростив Київський патріархат — правдиву Українську Помісну Церкву, є беззаперечним фактом.

Continue reading

Культура

Поїздом Одєсса-Чєрновіци…

Published by:

До нас в Одесу приїжджає фестиваль “Меридіан Чернівців”. Ну, він називається трохи зовсім не так, але я порушувати мовне законодавство не хочу. Люблю, коли приїжджають поети з великих міст. Люблю часом прийти, сісти тихенько в куточку, почитати, що пишуть, послухати як читають… Ну і, чого гріха таїти, – повчитись як правильно писати і як правильно жити у теперішні часи і у наших теперішніх середовищах… Успіху досягти оп’ять же як…

Continue reading

Культура

ПоДЗЮБАні преміальним марнославством

Published by:

Наша публікація «Дно марнославства», на жаль, не спричинилася до серйозного обговорення. В основному реакція читачів проявилася нечисленними уподобаннями в соцмережах. Хтось «пустив сльозу». Ну, а хтось обійшовся короткою фразою… Зреагував на публікацію лише Сергій Дзюба — у вельми оригінальний спосіб… Щиро кажучи, я дуже хотів, щоб С. Дзюба відреагував на публікацію так, як це зазвичай робиться: якимись поясненнями, обуренням на мою адресу та ін.

Continue reading