Хвиля Десни » 29 Жовтня, 2023

Daily Archives: 29 Жовтня, 2023

Політика

Ганебна резолюція ООН

Published by:

Генеральна Асамблея ООН ухвалила резолюцію про негайне припинення вогню в зоні палестино-ізраїльського конфлікту, запропоновану Йорданією від імені групи арабських країн. Резолюція закликає до «негайного, міцного та стійкого перемир’я з наступним припиненням бойових дій». Також у документі йдеться про необхідність створення гуманітарних коридорів та забезпечення безперешкодного доступу до Гази товарів першої необхідності, у тому числі води, продовольства, медикаментів, палива та електроенергії.

Continue reading

Культура Суспільство

Кладовища…

Published by:

Люблю кладовища. Будь-де, в новому місці відразу йду на кладовище, якщо є нагода й можливість. Знаю, що є люди, які бояться кладовищ. Кладовища нагадують нам про неминучість. То — нормально. Я був на кладовищах Венеції, Риму, Мехіко, Токіо, Кіото, Мельбурну, Стамбулу, Берліну, Барселони, Ріо-де-Жанейро, на всіх паризьких.

Continue reading

Суспільство

Рєчь Брєжнєва (трохи лонгрід)

Published by:

… Літо 1982-го, чи може пізня весна. Брежнєв, ще більш-менш при здоров’ї, відвідує Азербайджан, де у Баку його приймає Алієв Гейдар, батько теперішнього президента Ільхама, на той час перший секретар Компартії Азербайджану. Я тоді саме в армії, у Пітері, тоді — Лєнінграді. Замполіт у лєнінській комнаті увімкнув телевізора і зігнав усіх, хто вільний, дивитися пряму трансляцію виступів Брежнєва і Алієва, десь на відкритому повітрі, в Баку, з високої трибуни.

Continue reading

Культура Суспільство

Своє

Published by:

Зі своїм завжди по-своєму, по-домашньому, по-справжньому. Зі своїм ти наче у трибі вічності. В коконі благодаті. Тут, тепер і завжди. Своє. Це – золота година, яка зароджує і звершує день. Її не смієш пропустити. Власне, це час золотої лагідности сонця. Коли воно явить свій медовий краєчок з-поза Чернечої Гори, проміння ковзнуть кронами дубового гаю, стечуть пагорбом у річище Латориці і попливуть у мерехтливій бистріні до першого закруту, до мого берега – і долина збудиться від теплого, лагідного дотику.

Continue reading