Хвиля Десни » 7 Листопада, 2023

Daily Archives: 7 Листопада, 2023

Політика

Хто кому хто?

Published by:

Відомо, що коли багато разів повторювати слово «цукор» — то у роті солодко не стає. Натомість ми так часто і натхненно повторювали зворот «ми і наші західні партнери», що самі у це повірили і тепер із певним подивом виявляємо, що не всі так думають як ми. А партнери не хочуть партнерувати як би нам того хотілося. Журнал «Тайм» написав, що Зеленський розлючений на західних партнерів, що вони не дають стільки зброї, скільки ми просимо і взагалі ведуть свою політику.

Continue reading

Культура

Чи марив Тарас Бульба про царя російського?!

Published by:

Тато – дипломований філолог, ветеран учителювання в Мотижинській школі – уже були на 90-му році життя. Пишуть та й пишуть спогади. Або й вірші – заповіти внукам. І якось кличуть мене крізь розчинене вікно. Прибігаю з виноградника. “А повернись-но синку… – кажуть, одриваючись од чергового рукопису. – Принеси мені «Тараса Бульбу». Та й зачитай заключну сцену”.

Continue reading

Суспільство

Село — прагматичне та ірраціональне…

Published by:

Мій досвід перебування в селі свідчить про те, що практично будь-хто може виростити будь-що в себе на грядках. Хай навіть у нього руки ближче до гузна. А от вчасно й розумно спожити те, що виросло, не здатен майже ніхто. На певному етапі осіннього міжсезоння, сільські люди якось незбагненно втрачають будь-який інтерес до власного врожаю.

Continue reading