Хвиля Десни » 10 Грудня, 2023

Daily Archives: 10 Грудня, 2023

Культура

Титли і коми, яких не минув Чепурний

Published by:

Чернігівський журналіст і письменник Василь Чепурний видав гарну книжку «Титли і коми», взявши за епіграф слова Тараса Шевченка «Не минайте ніже титли, ніже тії коми…». Відразу скажу, що це пізнавально-просвітницька книжка, і добре було, якби про неї знали учителі української літератури і студенти-філологи. Хоча книжка написана доступно, просто, цікаво, і стане справжнім подарунком шанувальникам українського слова.

Continue reading

Суспільство

Унітаз, що робить нас вразливими

Published by:

Вибачте мені мою самовпевненість, але запитання: як досягти, аби люди в тилу жили війною? — це просто нижче плінтуса. Треба налагодити виробництво зброї, щоб уся молодь, люди середньогго віку і працездатні пенсіонери працювали на цих заводах. Якщо праця на них оплачуватиметься нормально — не буде цих ідіотичних розвізників їжі — вони теж вироблятимуть набої або броню.

Continue reading

Суспільство

Кого зняли з коня?..

Published by:

Микола Щорс. Що, власне, відомо пересічному українцю про цю людину? Радянська пропаганда твердить, що він був офіцером, проявив героїзм на фронтах Першої світової війни, після чого у 1917 році пішов у «революцію», приєднавшись до більшовиків і створив в Україні спочатку партизанські загони, а потім і першу радянську дивізію, ставши її командиром. Особисто зустрічався з Леніним.

Continue reading

Суспільство

Прибрали коня із бульвару Шевченка

Published by:

Обставини загибелі першого командира української червоної дивізії Миколи Щорса до кінця не зʼясовані. Але за останніми даними вважається, що його було застрелено з револьвера, в потилицю, з близької відстані чекістом Танхіль-Танхілевичем. Застрелено «за прихильність до українського буржуазного націоналізму».

Continue reading

Політика

Надія на американську допомогу залишається

Published by:

На тлі похмурих новин з Конгресу США про «не дійшло до голосування допомоги Україні» скажу: ще не вмерла надія. Принаймні, до 15 грудня, коли Конгрес піде на канікули. На 66 млрд. розраховувати, звісно, не варто, буде в рази менше, але це краще, ніж нічого. І власне про зброю в пакеті на голосування теж не йдеться, а лише про суми, потрібні для її придбання чи виробництва.

Continue reading