Хвиля Десни » 11 Грудня, 2023

Daily Archives: 11 Грудня, 2023

Культура

Різдвяна казка для дорослих

Published by:

Я продовжую свій читальний адвент і наступною книжкою, яку прочитала, став роман американського письменника Брюса Кемерона «Ідеальне Різдво для собаки». Ця книжка минулого року вийшла у Видавництво “КСД” в перекладі Юлії Підгорної. Напередодні Дня Подяки над родиною Госсів згущуються хмари. Мати тринадцятилітньої Елли та двох трирічних братів близнюків – Джуліанна перебуває у важкому емоційному стані.

Continue reading

Культура

Скрип снігу

Published by:

Сніг під ногами скрипів, і то так голосно, що мої думки в голові плуталися, уривчасті образи й почуття, зринаючи з глибин памяти, набігали одне на одного, відштовхувалися, перепліталися, щезали й виникали знову. Я ступав поволі, зупинявся, чей, коло кожного куща чи дерева, застигав, намагаючись стишити хаос, який вирував (так принамні мені здавалося) як у моїй свідомості, так і навкруги мене.

Continue reading

Суспільство

Маленький урок історії

Published by:

У 635 р. н.е., тобто через три роки після смерті Мохаммеда, армії Священного півмісяця вторглися до християнської Сирії та християнської Палестини, У 638 р. вони взяли Єрусалим і Храм Гробу Господнього. В 640 р. захопивши Персію, Вірменію та Месопотамію (нинішній Ірак), вони вторглися в християнський Єгипет і завоювали християнський Магріб, тобто сучасні Туніс, Алжир та Марокко.

Continue reading