Хвиля Десни » 14 Грудня, 2023

Daily Archives: 14 Грудня, 2023

Культура

До суєсловів

Published by:

Навіщо метушитися? Для чого
Обстоювати власну правоту,
Хвалить свої діяння і дороги,
Виправдувать мотиви і мету?
Здається, наче просите пощади
В історії, що горда і німа, –
Вона ж однак без вашої поради
Вам вирок винесе сама.

Continue reading

Культура

Спробуйте місяць не…

Published by:

Сидиш без телефонного зв’язку і думаєш, як скоро людина може перетворитися в мізантропа. А справді? Сперанська колись дала слушну пораду: спробуйте місяць не читати гівняної літератури і включіть в список своїх пріоритетів, наприклад, Ґермана Ґессе, Мілана Кундеру, Альбера Камю, Льотреамона, Жерара де Нерваля, Августа Стріндберга, Ґустава Майрінка, Франца Кафку.

Continue reading

Культура

Одеські витівки

Published by:

В Одесі видатні творчі особистості отримуватимуть доплати до пенсії. Про таке повідомляє Українська Служба Інформації з посиланням на розпорядження міського голови. Починаючи з Нового року п’ятеро «видатних творчих особистостей», які проживають і зареєстровані в Одесі, щомісяця отримуватимуть з бюджету по 2 тисячі гривень (з урахуванням податків та зборів).

Continue reading

Суспільство

Чому 25 грудня?

Published by:

Більше 75% (!!) християн світу (в тому числі 11 із 16 православних церков) святкують Різдво 25 грудня! І це правильно! Бо саме в цей день його почали святкувати вперше майже дві тисячі років тому, і це було в Римській імперії! Як день народження «Правдивого сонця» – Ісуса Христа! (А ще до християнських часів у всьому Римі 25 грудня відзначали велике язичницьке свято – “Непереможного сонця”).

Continue reading