Хвиля Десни » 16 Грудня, 2023

Daily Archives: 16 Грудня, 2023

Культура

Книга року BBC

Published by:

Я четвертий рік член журі «Книга року BBC». За ці чотири роки фінал конкурсу «наживо» проводився лише двічі. Ковід, війна… З чотирьох переможців цих чотирьох років, троє – на війні… Сайгон, Чех, Сем’янків. Люди, які б мали творити нову українську літературу, мусять творити нову світову історію… Цього року було якось найдушевніше. Прийшло дуже багато людей, майже всі фіналісти.

Continue reading

Політика

На Різдво кояться дива?

Published by:

Друга доба саміту ЄС у Брюсселі. Настрій піднесений, колеги вітають з історичним рішенням щодо початку переговорів про вступ України в ЄС. Радо приймаю поздоровлення, але розумію, що увечері, по завершенні саміту, доведеться добряче “проставитись”. Чи, як іще кажуть: “накрити галявину”. А я й не проти, навіть з великою охотою і задоволенням.

Continue reading

Суспільство

Вчителька ворожої мови

Published by:

Моїх вчительок є зараз троє — Євдокія Іванівна Черниченко (російська мова і література), Галина Михайлівна Багута (хімія) і перша вчителька Ніна Дмитрівна Лазаренко. І, знаєте, це так приємно знати, що при моєму немолодому віці ще є вчителі, що мене навчали. Якось надійніше з ними… Євдокія Іванівна щойно відзначила 87-річчя. Вона викладала мову та літературу нашого ворога і, може, завдяки їй я й знаю їх непогано.

Continue reading