Хвиля Десни » 27 Грудня, 2023

Daily Archives: 27 Грудня, 2023

Культура

Сербохорватський Гоголь

Published by:

Отсе кілька днів, як дочитав «Травницьку хроніку» Іво Андрича. Томик чималенький, здавалося б, подекуди нуднуватий, але коли перегорнув останню сторінку, – ахнув: «Сила! Мені, Хоттабичу, треба повчитися у старшого за мене».

Continue reading

Культура

Зваблені Словом

Published by:

«Поети до Слова приходять по-різному. І Слово до поетів приходить неоднаково. Одних воно робить духовно зрячими, знімаючи з очей полуду буденності. Інших засліплює так, що вони тільки й говорять про свою винятковість, нехтуючи довколишнім, зневажаючи талановитих колег по перу, вивищуючи себе потоптуванням інших.

Continue reading

Політика

За гранню здорового глузду

Published by:

Глибинне нерозуміння західною елітою природи “руцкого міра”. Навіть тими, хто роки провів у Москві, навіть кращими аналітиками і журналістами. «Нью-йорк таймс»: Путін посилає сигнали про бажання зупинити війну і вдовольнитися загарбнутим…

Continue reading

Культура

Молекули й кванти національної ідентичності

Published by:

В українському кінематографі є один епізод, який абсолютно геніальний на всі часи. Мова про «Пропалу грамоту», Бориса Івченка, 1972 рік. Студія Довженка. Там, де козак Василь і запорожець Андрій (Іван Миколайчук і Федір Стригун) співають: «Танцювала риба з раком». Начебто дурна жартівлива пісня ні про що. Апологія абсурду. Небилиця.

Continue reading