Хвиля Десни » 11 Лютого, 2024

Daily Archives: 11 Лютого, 2024

Культура

Шевком уже сплів лавровий вінок…

Published by:

Сьогодні сорока на хвості принесла цікаву новину: усі прогнози (і надії) стосовно переможця не збулися. До третього туру пройшли: Дмитро Лазуткін “Закладка”; Ігор Павлюк “Танець Мамая”; Степан Процюк “Руки і сльози. Роман про Івана Франка”, “Місяцю, місяцю: роман про Григора Тютюнника”; Ярина Чорногуз “[dasein: оборона присутності]”.

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

Сергій Пантюк — авантюрист в житті й літературі

Published by:

Твердження Сергія Пантюка (нар. 10 лютого 1966) «насправді я обожнюю тільки себе!» можна, на перший погляд, трактувати як прояв еґоцентризму. Поети не написали б жодного рядка, якби не любили себе, тому що пізнаючи себе, вони за аналогією чи контрастом пізнають інших, відчувають, переживають ІНШОГО як себе.

Continue reading

Суспільство

Полохливі зайці на космацьких узорах

Published by:

У Василя Герасим’юка, автора збірки «Космацький узір», є вірш – «Де гуцули?». На час написання сього вірша п. Василь ще мешкав у столиці й наїжджав на свою малу батьківщину (куди нарешті повернувся з початком Великої війни) та поставив собі отсе запитання. Слідом за ним перейнявся нині у Києві і я:

Continue reading

Політика

Американці ржуть…

Published by:

Американці теж регочуть над інтерв’ю Карлсона з Путіним. Досить дотепні меми розігнали по своїх соцмережах. Власне, я пригадую, як ми між 2015 і 2022 роком реготали над маячнею Чмоні, замість поставитисm до існування шизофреніка при владі серйозно і готуватися до великої війни.

Continue reading