Хвиля Десни » 7 Березня, 2024

Daily Archives: 7 Березня, 2024

Культура

Загадка Григора Тютюнника

Published by:

… Це було на третій день березня 1980 року. Мені на робочий радійний телефон подзвонила Світлана Йовенко. Її усміхнений голос звучав загадково:
— А хочеш привітати Григора з премією?
Я заспішила:
— Звичайно ж, Світлано, передавай мої вітання Григору Михайловичу, а також перекажи, що тут, в Дніпрі, ми всі радіємо за нього!

Continue reading

Політика

«Дурість Сьюарда»

Published by:

30 березня 1867 року Державний секретар США Вільям Г. Сьюард підписує договір з Росією про купівлю Аляски за 7 мільйонів доларів. Незважаючи на вигідну ціну в два центи за акр, купівля Аляски була висміяна в Конгресі та пресі як «дурість Сьюарда», «льодовик Сьюарда» та «сад для білих ведмедів» президента Ендрю Джонсона.

Continue reading

Культура

Ліваки…

Published by:

Прочитав гостру публікацію Михайла Сидоржевського на черговий «культурний молодіжний проект» під назвою «Ти (романтика)»… Одразу скажу, Михайло Сидоржевський — один із найкращих публіцистів сучасності, Голова НСП України, випускник КНУ імені Шевченка, людина солідна і стримана і раптом — такий шквал болю, прикрості і гіркоти від нього, ніби за всією цією історією стоїть якась особиста і невиліковна образа. Чому саме невиліковна?

Continue reading