Хвиля Десни » 12 Березня, 2024

Daily Archives: 12 Березня, 2024

Культура

Про хист і визнання

Published by:

У Польщі після епопеї «Напівсонні листи» продовжують публікувати мої тексти. В лютневому номері часопису «Одра» (Odra), що виходить у Вроцлаві, надруковано перші сім розділів роману «Нотатки мого друга Т.Р.» Зразу ж по отриманні авторського примірника надійшов і гонорар. Невдовзі і в люблінському «Акценті» (Akcent) має з’явитися ще кілька розділів «нотаток».

Continue reading

Суспільство

Маски для різних ситуацій

Published by:

Антична філософія (від досократиків до неоплатоників) вважала, що сутність конкретної речі зводиться до її зв’язку та спорідненістю з єдиним Буттям, — а відтак кожне розрізнення є тенденцією до його відпадання чи спотворення. Це привело античне мислення до вироблення Космосу, як гармонійного співвідношення всіх існуючих речей між собою.

Continue reading

Політика

Папська мішень з трьома «яблучками»

Published by:

Ми живемо серед перевертнів. Зараз не лише про політиків і ментів, а про догори дригом бачення світу, його продовжують пхати у вуха й вічі. Бо не вчора почалося. Це не тільки, коли Папа, на чиєму білому – плями від запеченої крові українців – радить здаватися «задля порятунку». І ні слова про заповідь «не убий» росіянам!

Continue reading