Хвиля Десни » 16 Березня, 2024

Daily Archives: 16 Березня, 2024

Суспільство

Наш чоловік у Німеччині…

Published by:

У Варшаві української мови стільки ж, як російської в Берліні. Але поділюсь приємним враженням. Кілька тижнів тому я мав читання і невелику лекцію в українській церкві у Бамбергу. Потім треба було вибиратися автобусом. Мене супроводжували знайомі дівчата, і ми пройшли кілька кварталів до зупинки.

Continue reading

Суспільство

Невиліковні!

Published by:

В день трагедії в Одесі, де нині десятки загиблих, хтось поширює у Фейсбук «надважливу» новину: в Росії, на 89-му році помер актор Олександр Ширвіндт. Затятий українофоб, внесений до бази «Миротворець» з 2017 року.

Continue reading

Культура

Демони Булгакова

Published by:

З одного боку — уродженець Києва, автор “Майстра і Маргарити”. З іншого — ненависник вільної України, автор “Білої гвардії”. Але, зрештою, не буду переповідати те, що всім відомо. Інформації достатньо, аби кожен самостійно визначився зі ставленням до Міхал Афанасіча.

Continue reading

Політика

«Великих слов велика сила…»

Published by:

Президент Франції Еммануель Макрон сполошив своїх громадян та кремлівське керівництво заявою про ймовірну присутність французьких військ в Одесі мало не цього року. При цьому заява виголошена в патетичному стилі: «Я президент, я вирішую!». Ми, українці, звісно, вдячні за кожне слово підтримки нашої справжньої боротьби проти російських окупантів. Але — не поспішаймо радіти…

Continue reading