Хвиля Десни » 3 Квітня, 2024

Daily Archives: 3 Квітня, 2024

Культура

Вимір вічности Гончара

Published by:

Олесь Гончар у Житомирі… Сьогодні день народження класика української літератури. Далекого 1985 року він приїздив до Житомира з дружиною. На фото: зустріч з письменниками Житомирщини. У білій сорочці — я… Незабутні відчуття від того візуального знайомства….

Михайло Пасічник

Continue reading

Культура

«Прошивка» Гоголя

Published by:

Та одчепіться ви, Бога ради, од Гоголя! Звісно, він був малоросом, бо належав до окремого в імперії сословія: Ukrainien, établi а Moscou (як підписався при заселенні в книзі карлсбадського санаторію: “Mr. Nicolas de Gogol Ukrainien, établi а Moscou”: Микола Гоголь – українець, що проживає в Москві.).

Continue reading

Культура Політика

Створили, але й поховаємо!

Published by:

Країна 404 без українців нежиттєздатна. Її українці й створили: спочатку українські князі та бояри — Московію, а потім українські філософи, релігійні діячі та козацька старшина — Російську імперію. Список з прізвищ Скоропадського, Прокоповича, Розумовського, Яворського, Безбородька, Лопатинського, Лизогуба, можна подовжувати до нескінченності.

Continue reading

Суспільство

Прокляття смердючої нори

Published by:

Ну, що ж, по колу, по колу, по колу… Тупцюємося і тупцюємося перед дверима пекла… Добросовісні дослідники історії Української народної республіки суголосні у своїх висновках щодо того, хто вчергове профукав державу і розчинив двері до пекла. З Голодоморами, висилками в Сибір, масовими розстрілами без суду і слідства.

Continue reading