Хвиля Десни » 15 Квітня, 2024

Daily Archives: 15 Квітня, 2024

Політика

Переляк Моше Дайяна…

Published by:

Іран Ізраїлю, як і Росія Україні, не оголошував війни. Просто вдарив великою кількістю балістичних ракет і БПЛА по державі, якої юридично для Ірану не існує. Як для Москви не існує держави Україна і окремої нації — українців. Тобто джентельменські манери: “Іду на ви” остаточно вийшли з моди. Просто брутальна агресія в стилі кочівників з Великого степу.

Continue reading

Суспільство

Свобода і гідність

Published by:

Про свободу або справедливість, як основні проблеми політичних систем, говорять і пишуть давно. Питання про те, що таке свобода, обговорюється ще з часів Платона і Аристотеля. А у дискусіях про справедливість центральне місце відводиться темі розподілу матеріальних і суспільних благ.

Continue reading

Політика

Яким бачать глобальний світ китайці?

Published by:

… Слідом за Фукуямою і Семюел Хантігтон зі своїм ”Конфліктом цивілізацій” потрапив у немилість до вітчизняних філософів. “Брехня! Немає ніякого конфлікту цивілізацій!”- каже український філософ Вахтанг Кебуладзе. А його колега Володимир Єрмоленко, хоч і допускає їх множинність, але закликає не відмовлятися від дискурсу часів Просвітництва, за яким – цивілізація на Землі одна, а все інше — варвари. “Інакше, каже він, ми опиняємося в ситуації, коли не можемо сказати, що масові вбивства людей це – варварство, що скидання авіабомб на житлові квартали це – варварство, що розстріл евакуаційних колон цивільних це – варварство”…

Continue reading