Хвиля Десни » 8 Травня, 2024

Daily Archives: 8 Травня, 2024

Ексклюзивна хвиля

Муха

Published by:

Вона залетіла до мого скромного сільського помешкання першого травня. Перша весняна муха. Розчумалась від зимового сну у теплих променях сонця, нанюхалась бузкового цвіту і її, захмелілу, занесло у вузьку щілину вікна, залишеного на провітрювання. Довго була непомітною. Я тільки чув неприємне, монотонне, гучне дзижчання серед звичної тиші.

Continue reading

Суспільство

Люди, пісні і хейтерство…

Published by:

У мене була подружка, яка мала від народження велику вагу. Але це їй не заважало бути хорошою і надійною людиною. Після вузу вона вийшла заміж. І раділа цьому безмірно. Ми жили в різних містах і практично не бачилися. Передзвонювалися час від часу.

Continue reading

Культура

Зграйка птахів від Степана Колесника

Published by:

Кажуть, якщо люди були янголами на землі, то і на небі ними залишатимуться. Степан Павлович Колесник умів виростити крила кожному, хто був з ним знайомий. І ці крила давали нам відчуття земного раю. Коли Степан Павлович у студентські роки був на практиці в газеті «Вінницька правда», в редакції якої працював поет Василь Юхимович (який написав слова до пісні «А льон цвіте»), там у нього теж виросли творчі крила.

Continue reading

Політика

Договір з дияволом

Published by:

Отже, мости спалені вщент: Росія оголосила президента України в розшук, Україна не визнає Путіна законно обраним президентом. Хтось спитає: а як же тоді переговори з РФ, про які говорив заступник начальника ГУР МО України Скібіцький? Хай у 2025 році, на вигідних для нас бойових позиціях, але все ж переговори, і все ж з тією ж самою Росією, де Путін і далі буде царем?

Continue reading

Політика

Відміряв собі ще шість років

Published by:

Сполучені Штати та більшість країн Європейського Союзу (20 з 27 країн) бойкотували кремлівську церемонію приведення до присяги путіна на новий шестирічний термін як президент РФ. У вівторок, вступаючи вп’яте на посаду глави держави, путін склав присягу президента в Андріївській залі Великого Кремлівського палацу.

Continue reading