Хвиля Десни » 1 Серпня, 2024

Daily Archives: 1 Серпня, 2024

Політика Суспільство

Російський патріархат в Україні готується до «евакуації»

Published by:

Попереду серпень. Який може принести величезні зрушення в українському суспільстві. На найближчому пленарному засіданні Верховної Ради заплановано розгляд закону про заборону релігійних організацій, пов’язаних з Росією.

Continue reading

Суспільство

«Нічні оси» летіли над хатою

Published by:

Минулої ночі ворожий шахед летів не над моєю хатою, як раніше, а збоку. Траса куль, якими наші хлопці намагалися нащупати цю осу – гібрида Перської та Московської імперій, показувала вістря її руху. Була на годиннику друга година ночі з двадцятьма хвилинами.

Continue reading

Культура

Миколі Холодному – 85!

Published by:

… було б. … Великому Поету України. … і хтозна, на які висоти підняв би Миколу час, чим би відзначив. …не лише премією Папи Римського, як за його молодості. …але …але сталось так, як вгадав Микола в 1965 році у вірші “Вмирають поети”, написаному на смерть В.Сосюри.

Continue reading

Культура

Поезія і жлобство

Published by:

Повертаючись до теми Миколи Холодного… Більшість українських письменників, за вийнятком, можливо, десяти людей, завжди були (як би це делікатніше сказати?)… персонажами не дуже високих моральних якостей. Вони в поезії славили компартію, писали доноси на талановитіших колег.

Continue reading