Хвиля Десни » 24 Серпня, 2024

Daily Archives: 24 Серпня, 2024

Суспільство

З Днем Незалежності!

Published by:

Не буду бажати перемоги, бо її за сьогодні побажає достатньо людей. Натомість я хочу побажати нам розуму, далекоглядності і мудрості. Мудрості не обирати до влади довбо*обів, клоунів і дуже хитрови**аних щурів!

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

З Днем Незалежності, нескорені!!!

Published by:

Лише тепер ми глибинно зрозуміли, яке це гірко-солодке слово — Незалежність. Побачили, у яких мерзотників та варварів її виборювали попередні покоління українців. Незалежність — це дім, це палац моїх і ваших дітей. Без Незалежності ми бездомні, ми безкрилі… Незалежність – це те, що зрозуміле само собою, адже, попри всі глобалізації, і далі є сусіди, з якими шкодуєш, що живеш не на острові…

Continue reading

Суспільство

24 серпня!

Published by:

Напередодні Всеукраїнського референдуму 1991 року про незалежність, з ініціативи Народного Руху України, людям роздавали листівки. В листівках було урочисто понаписувано, скільки в нас зерна та іншого збіжжя, молока і масла, олії, меду, сталі, вугілля, чорнозему. Там було написано, що ми дуже багаті, працьовиті, старанні, красиві, розумні, сильні, і скоро збудуємо рай на Землі.

Continue reading

Культура

Сергій Жадан і решта…

Published by:

Волога і різка, мов контури дерев,
в повітрі застряє Господня арматура.
Вирізблюється день, холоне між дверей
блукаюча вода – твоя температура.
Поважне надбання – ця вогкість по ровах,
ці розчерки птахів, що в’язнуть сторожами
допоки будуть нам стояти в головах
великі небеса великої держави,

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

Шлях до українства (особисті враження на загальному тлі)

Published by:

Як там у Тичини: «За всіх скажу, за всіх переболію». Але ж надломлений більшовизмом поет за всіх і не сказав, і не переболів. А сказав, аби сказати. В стані афекту. Проглядаючись у далечінь, з’ясовуючи свій пройдений шлях, мені до шмиги послідовний виклад Маланюком «Книги спостережень» (Нью-Йорк. 1955). Тож, як мовиться, танцюватиму і я від печі. На свій лад. Без охань та ахань, окозамилювання й крутійства. Так легше на душі. З Дажьбогом рушаймо.

Continue reading

Політика

Гуманіст Моді…

Published by:

Послухала, що сказав премʼєр-міністр Індії Моді під час свого візиту в Україну. На щастя, я не дипломат. На щастя, я не мушу рахуватися із реальною політикою, яка таки приведе людство до катастрофи. Слухати, як Моді корчить із себе офігезного гуманіста — ще те випробування.

Continue reading