Хвиля Десни » 14 Вересня, 2024

Daily Archives: 14 Вересня, 2024

Культура

Книжка – це право людини творити власні світи

Published by:

«Саме така форма письма для мене найприйнятніша, бо й сам я впродовж усього свого свідомого життя написав друзям, рідним, знайомим не одну тисячу листів, частину яких увібрала моя книга “Слова, слова, спасіте наші душі”; “Більшого раю й справді немає, як раювання серед книг. Буває, аж підтюпцем біг би з роботи додому, щоб опинитися на відстані простягненої руки до них, вибираючи ту, яку найспрагліше хочеться читнути”;

Continue reading

Економіка

У розпал щедрої осені…

Published by:

Аграрії Україну не підвели. На зараз вже зібрано понад 35 мільйонів тонн зернових та олійних культур. 29 мільйонів зернових і близько 6 мільйонів олійних. Це попри війну та несприятливу погоду цього року. Планували навіть перевищити показники минулого врожаю, оскільки вдалося розмінувати значну частину посівних площ. Але й цей результат є непоганим. Продовольча безпека держави забезпечена.

Continue reading

Політика Суспільство

Для цезію і стронцію — відсутні відстані

Published by:

У льодових кернах найпівденнішого континенту вчені знаходять і досі радіоактивні ізотопи, такі як цезій-137 і стронцій-90, що вилетіли у повітря під час ядерного бомбування ВПС США Японії. Відстань від Хіросіми до Антарктиди становить приблизно 14 тисяч 825 км. Відстань від Південно-української АЕС до Лондона лише 2281 кілометр. Приблизно ж стільки від Хмельницької і Рівненської АЕС.

Continue reading

Політика

Паралелі з Карибською кризою

Published by:

Що таке наша війна для країн Заходу? Більшість з них називає це проксі-війною. Слово “проксі” (від англійського слова proxy) означає “посередник”, “замісник” або “представник”, який діє від імені іншої особи, організації чи держави. Воно використовується для опису ситуацій, коли одна сторона уповноважує іншу діяти від свого імені або замість себе. Найвідоміші з недавніх – в’єтнамська і афганська війни.

Continue reading