Хвиля Десни » 28 Вересня, 2024

Daily Archives: 28 Вересня, 2024

Культура

День народження Дмитра Павличка

Published by:

Сьогодні виповнилося 95 років з дня народження Дмитра Павличка, автора безсмертних рядків про любов і журбу. Геніального поета, великого сина українського народу. У кожного з нас свої спогади про Дмитра Васильовича, свої враження від його творчості і його кипучої харизми.

Continue reading

Культура

Релакс Василя Шкляра

Published by:

З читацького щоденника провінціала. Нова книга знаного майстра — це чудовий релакс у час війни. Хоча й книга про війну. Тим паче — безнадійну: війну литовських «лісових братів» з тими ж московитами, що й сьогодні. А я кажу про релакс… «Заячий костел» Василя Шкляра — річ, яку саме в час війни і варто читати.

Continue reading

Культура

Кумири й аутсайдери «Книжкової країни»

Published by:

Пройшовся вчора “Книжковою країною”. Захід — масштабний. Неймовірна кількість книг. Візуально здалося, що такої кількості та якості видань раніше в одному місці не бачив. Сказати, що зросла кількість видавництв, не беруся. Видалося навіть, що їх стало менше. Що ж, можливо, не всі доїхали.

Continue reading

Суспільство

Перехрестя

Published by:

Життя складається з доріг, перехресть, розв’язок. Зі злетів та падінь. Із зустрічей в аеропортах та на перонах. Щоправда, зараз аеропорти нам скасували. А дні розлітаються пелюстками, не повертаючись. І ти, врешті-решт, розумієш, що найзатишніше місце — вдома за столом з рідними. І що витримка — найважливіше. Особливо, коли ти в трафіку, на перехресті, де всі світлофори червоні…

Continue reading

Політика

Трамп-та-танго

Published by:

Вони таки зустрілися вчора в Трамп-вежі Нью-Йорка, після всього… Нічого нового, крім раніше озвученого щодо війни в Україні, не сказали. Але що поговорили — тектонічний зсув. Діалог перед камерами.

Continue reading

Політика

Мажорні обіцянки Байдена

Published by:

Джо Байден анонсував зустріч у форматі “Рамштайн” на найвищому рівні. Якщо не помиляюсь, зустріч у форматі “Рамштайн” на рівні глав держав і урядів понад 50 країн, які входять у цю структуру відбудеться вперше в історії “Рамштайну”. До цього зустрічі у цьому форматі відбувались на рівні міністрів оборони і начальників Генштабів.

Continue reading