Хвиля Десни » 3 Жовтня, 2024

Daily Archives: 3 Жовтня, 2024

Культура

Світська молитва Ігора Римарука

Published by:

3 жовтня — день смерті великого українського поета Ігора Римарука. Я мало його знав. Ми не були приятелями. Кілька разів сиділи в одному товаристві за чаркою, так би мовити, чаю. Зрештою, ті чарки чаю, що почали повторюватися у Ігоревім житті багато і забагато разів, сприяли його ранній смерті… Думаю, не зайвим буде нагадати, що достоту усі письменники (а поети, мабуть, особливо) мають вроджену субтильну психічну структуру, загострену вразливість світом і через світ.

Continue reading

Спорт

Битимемось за «бронзу»

Published by:

Що можна сказати після вчорашнього півфіналу Чемпіонату світу з футзалу: попри поразку України від Бразилії — 2:3 — неймовірна гордість за нашу команду і за наш прапор! Дякуємо головному тренерові Олександру Косенку. Він створив боєздатний, впевнений у собі колектив. Щодо самого поєдину, то скажу: шкода – не вдалося реалізувати свої моменти, а їх у матчі було вдосталь, щоб нокаутувати і здолати петракампіонів…

Continue reading

Суспільство

Даремні сподівання (гейська історія)

Published by:

Як я з геєм вперше зустрівся… Це було у Сполучених Штатах. 1992 рік. У мене там проходило тримісячне стажування за програмою The National Forum Foundation. Цієї фундації тепер не існує. Стажування складалося з трьох етапів – загальне вивчення політичної системи США, праця в передвиборній команді і праця в газеті The Detroit News.

Continue reading

Політика

«Загроза є, але вона розсмокчеться…»

Published by:

Вагончик з нашими надіями на дозвіл ударів по росії переставляють на колію Вашингтон-Рамштайн. Там скоро, вже 12 жовтня, відбудеться засідання країн-учасниць допомоги Україні. Саміт на рівні глав держав. Це властивий команді Байдена стиль – не ухвалювати осібних від партнерів стратегічних рішень. Все має бути консенсусно.

Continue reading