Культура

Книжки, що формують особистість

Не просто свідченням, а неспростовним доказом моєї особистої поваги і навіть симпатії до журналістки Емми Антонюк є той доконаний факт, що свого часу давав їй для читання деякі книжки з моєї домашньої книгозбірні. Чого зазвичай, у період, про який йдеться, майже не робив (тепер я змінився, і став більш відкритим до таких запитів).

У часи, коли Емма ще працювала у Чернівцях на телеканалі ТВА, принагідно довідавшись про її бажання прочитати українською її улюбленого Томаса Манна, забезпечив їй таку можливість. Відтак спочатку «Доктора Фаустуса», а потім і «Чарівну гору» великого німця Емма вперше пізнала українською саме з моїх книжок.

Ці видання досі прикрашають мою домашню колекцію книг. А в світлі останніх подій, пов’язаних з Еммою та Іво, припускаю, у близькій перспективі вони можуть набути навіть музейної цінності…

Читайте і перечитуйте гарні книжки, і слід в історії вам забезпечно.

Юрій Чорней

P.S.
… Тонкощі публічної епістолярії

Анатолій Круглашов

Свою прихильність до людей завжди варто засвідчувати публічно. Особливо, коли ситуації неоднозначні. Скільки разів слово підтримки могло полегшити людям життя, якби було вчасно публічно засвідчене. Як співав Окуджава, давайте говорити одне одному компліменти. І не скупитися на добре слово. Може, тоді і світ став би трішечки кращим? І людям жилося би трішечки легше.

Юрій Чорней

Якби Томас Манн був живий, він би відвідав концерт Іво Бобула!

Амброзіо Борода

І дав інтерв’ю Еммі…

Юрій Чорней

Не факт! Але точно би подякував на концерті Юрію Чорнею за популяризацію його творчості серед молоді…

Амброзіо Борода

Емма – суперзірка українського Ютабу. Знає, що робить і робить це красиво. Моя повага.

Михайло Шморгун

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *