Хвиля Десни » 15 Березня, 2023

Daily Archives: 15 Березня, 2023

Ексклюзивна хвиля

Книга і Камінь (до Всесвітнього дня книги)

Published by:

Цього разу я не просто так навідався до вуйка на Перевал, – я привіз йому свою нову книгу. Власне, сама книга складалась із оповідань, більшість з яких народились саме тут у бесідах із Дезийдерієм Васильовичем. Але попри це, я, подарувавши книгу, послухавши стриману похвалу вуйка, почав йому переповідати основні сюжети. Зрозуміло, що я більше зосереджувався на суспільно-політичних матеріалах, які не торкались наших попередніх із ним розмов.

Continue reading

Культура

Книжки, що формують особистість

Published by:

Не просто свідченням, а неспростовним доказом моєї особистої поваги і навіть симпатії до журналістки Емми Антонюк є той доконаний факт, що свого часу давав їй для читання деякі книжки з моєї домашньої книгозбірні. Чого зазвичай, у період, про який йдеться, майже не робив (тепер я змінився, і став більш відкритим до таких запитів).

Continue reading

Культура

Книжка у простягнутій руці

Published by:

В українських бібліотеках нема поповнення — нарікають бібліотекарі. Держава не закуповує книжок, хоч на владу потрібно тиснути і вимагати. Натомість письменникам пишуть, щоб вони надсилали в дарунок книжки. То за кордон, то на фронт, то в бібліотеки, то в центри допомоги переселенцям. На практиці це виглядає так: совісний письменник вигрібає все, що може з власної бібліотеки, або купує власні книжки і відправляє своїм коштом.

Continue reading

Політика

Сі із дипломатією «навиворіт»

Published by:

Китайський лідер Сі Цзіньпін планує переговори з Володимиром Зеленським. Про це вже написала низка світових ЗМІ. Так, ця розмова може бути дуже важливою у розбудові нового геополітичного порядку в світі. Але паніку деяких українських коментаторів вважаю передчасною і безпідставною. Припущення щодо можливого постачання смертоносного (летального) озброєння з Китаю в Росію є малоймовірним.

Continue reading