Політика

Корбан з корбою у зворотній бік

Бізнесмен і екс-заступник голови ОДА, а нині голова штабу по боротьбі з коронавірусом у Дніпрі Геннадій Корбан зробив феєричну заяву. Він заявив що за рік президент Зеленський може піти у відставку за власним бажанням. Мовою оригіналу це звучало так: «Мне кажется, еще годик, и он скажет: «извините». Бывает такое – не справился».

Причиною такого можливого рішення Корбан вважає: «Неплохой парень — это не професия. Он находится сегодня не в своей тарелке… Ему нужно было начать учиться. Если бы человек начал учиться, начал вникать, и начал у себя в голове строить какие-то модели, то ему это было бы интересно, это было бы результативно и позитивно. А он занимается тем, чего не понимает, к сожалению… Его могут уйти только одним способом: если в стране произойдет военный переворот или он сделает что-то такое, где можно будет применить процедуру импичмента. Но он вряд ли что-то такое сделает, потому что вообще боится что-либо сделать. Он просто робот в этом плане. Мне кажется, он устанет и поймет, что это не его сфера деятельности».

Це дивовижна заява.
Я не повірив власним вухам. Невже це Корбан таке виголосив?

Якщо перевести на зрозумілу всьому загалові мову, то йдеться, що Зеленський не здатен виконувати обов’язки президента, не розуміє що і як мусить робити, і навіть не здатен навчитися бути президентом. Простіше кажучи, Корбан озвучив те, що притомні люди кажуть цілий рік: Зеленський – дилетант і неук.

Мені страшно за Корбана. ДБР тепер просто зобов’язана порушити справу проти нього. Це вам не панянки Звіробій чи Федина. Тут все набагато крутіше. Коли такі заяви робить фігура рівня Корбана, то треба боятися по-справжньому. І діяти відповідно.

Банальна логіка підказує, не могло бути, аби Корбан раніше сподівався, що Зеленський — це Бісмарк чи Лі Куан Ю. Сподівався, а тепер розчарувався. Звісно, ні. Ціну Зеленському і він, і вся команда Коломойського, знали давно. Ба, більше, саме Зеленський їм був найбільш вигідний. Їм був потрібен шоумен, завдання якого – гарно виглядати і говорити правильні слова по-телевізору. Керувати країною за нього мусили зовсім інші люди – ті, хто в обоймі «Привату». Але сталося лихе – Зеленський почав дослухатися до представників МВФ і ухвалювати закони проти Коломойського.

Зауважу, навіть не припускаю, що в Зеленському прокинувся палкий патріот. Ні. Це – обставини. Зеленський за натурою лякливий. Він може бути жорстким, навіть жорстоким з підлеглими в «кварталі», але він губиться перед людьми значно сильнішими і впливовішими за нього.

Зеленському пояснили ЧИМ може закінчитися дефолт України – і він злякався. Тисячі людей із досвідом війни за вікнами, схоже, примусило його діяти «так, аби не викинули через Майдан». А це уже не влаштовує концерн «Приват».

Корбан сказав те, що зараз не може сказати сам Коломойський. Бо це вважалося б оголошенням війни. Заява Корбана – це попередження. Якщо Зеленський не дослухається – його почнуть розмазувати, як дриглі по столу, усією міццю каналу «1+1». І подітися буде нікуди. Тільки у відставку – ганебну і принизливу. З епізодом у пам’яті українців як найбільша політична помилка новітньої історії.

До сказаного Корбаном додам: напевно, так воно і станеться. Оптимістичних варіантів для Зеленсько нема вже зараз. Він піде, і це питання часу та зовнішніх обставин. Не треба було спокушати давню українську мудрість: не знаєш броду – не лізь у воду.

Дмитро «Калинчук» Вовнянко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *