Хвиля Десни » 22 Квітня, 2020

Daily Archives: 22 Квітня, 2020

Суспільство

За лаштунками «нєпобєдімой і лєгєндарной»

Published by:

Дехто й досі в незалежній Україні продовжує шанувати свята окупаційної радянської доби. Не зважаючи на суть, а просто за традицією, ми піднімаємо келих 9 травня. Чи 23 лютого виголошуємо здравицю за День радянської армії і військово-морського флоту… Але чим є ті свята з огляду на українську державність? Чи мають вони взагалі бути святами?

Continue reading

Політика

Що дивляться в «тюрмі народів»?

Published by:

Впродовж квітня дуже уважно переглядав російські ютуб-канали. По декілька разів, аби визначити їхні політичні позиції. Застосував методологію своєї дисертації з історії української (звичайно, російськомовної) журналістики пореформеної «імперії зла». До речі, цю ідіому приписують Рональдові Рейгану, а насправді автор – його радник Ричард Пайпс.

Continue reading

Культура

Перед пам’ятником Maрії-Терезії

Published by:

Австрійська імператриця Maрія-Терезія була класна жінка. І в 2017 році знято про неї фільм у 2 серіях. Який я, власне, дивлюся. Про те, що вона була класна, свідчить, що фільмувала проект не лише Австрія, а й Чехія та Словаччина.

Continue reading

Суспільство

Життя, любов і щастя

Published by:

Фотографія — це, безперечно, мистецтво. Посеред іншого, як і в літературі, особливо близький моєму серцю є соціальний жанр. Він якнайкраще передає життя. Одна річ — гламурні баришні на глянці, напудрені франти на тлі Bentli чи Mazzeratti…

Continue reading

Політика

Корбан з корбою у зворотній бік

Published by:

Бізнесмен і екс-заступник голови ОДА, а нині голова штабу по боротьбі з коронавірусом у Дніпрі Геннадій Корбан зробив феєричну заяву. Він заявив що за рік президент Зеленський може піти у відставку за власним бажанням. Мовою оригіналу це звучало так: «Мне кажется, еще годик, и он скажет: «извините». Бывает такое – не справился».

Continue reading