Політика

Непереливки Олафа Шольца

Олаф Шольц дбатиме про східні рубежі НАТО… Він такий кумедний, той Шольц! Дістав добрячих люлєй від опозиційних політиків Німеччини, від партнерів по НАТО укупі з ЄС — тепер викручується, як вуж на пательні. Та.., звісно. 15-16 червня у Брюсселі нарада міністрів оборони у форматі «Рамштайн». Німцям якось треба буде пояснювати свою позицію щодо допомоги Україні.

Мінстру оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт доведется віддуватися за Шольца. Потім, 23-24 червня у Брюсселі саміт ЄС. A там доведеться самому Олаву Шольцу пояснювати свою позицію: чому Німеччина так буксує з наданням зброї Україні? Вже відомо, що лідери Польщі і країн Балтії готуються публічно «відшмагати» Шольца під чaс саміту. А попереду, 28-29 червня ще й саміт НАТО у Мадриді. От і крутиться-вертиться той Шольц, як в’юн у сачку.

Вчора Шольц відвідав Литву і заявив: «Ми будемо захищати кожен дюйм території NATO – я підтвердив це сьогодні в Литві нашим партнерам з Балтії. Німеччина посилить східний фланг НАТО і очолить потужну бойову бригаду в Литві для стримування та оборони».

Ага!
Казав пан — кожух дам, та й слово його тепле… Якщо він так підсоблятиме Литві, як Україні помагає, то бідна та Литва…

Ростислав Демчук із Брюсселя

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *