Хвиля Десни » 8 Червня, 2022

Daily Archives: 8 Червня, 2022

Політика

Непереливки Олафа Шольца

Published by:

Олаф Шольц дбатиме про східні рубежі НАТО… Він такий кумедний, той Шольц! Дістав добрячих люлєй від опозиційних політиків Німеччини, від партнерів по НАТО укупі з ЄС — тепер викручується, як вуж на пательні. Та.., звісно. 15-16 червня у Брюсселі нарада міністрів оборони у форматі «Рамштайн». Німцям якось треба буде пояснювати свою позицію щодо допомоги Україні.

Continue reading

Культура

«Мина Мазайло» для дерусифікації

Published by:

Чому декомунізація і дерусифікація — наша базова реформа? Чому декомунізація і дерусифікація невіддільні? На це питання свого часу відповів Микола Куліш. Спершу в комедії «Мина Мазайло» тьотя Мотя із Курська описує харківським родичам свої враження від п’єси, побаченої в Москві: «Ах, мої ви милі, «Дні Турбіних». Це ж така розкіш. Така правда, що якби ви побачили, які взагалі осоружні, огидливі на сцені ваші українці, ви б зовсім одцуралися цієї назви… Грубі, дикі мужлани! Телефон попсувався, дак вони… Ха-ха-ха… трубку чоботом почали лагодити, об стіл, об стіл її, − бах, бах.

Continue reading

Культура

Помер Володимир Білінський

Published by:

Вчора вранці помер Володимир Білінський — автор знаменитих книг-бестселерів «Країна Моксель, або Московія», «Москва ординська», «Україна-Русь», кожна з яких стала визначною подією нашого культурного життя. Подвижник, котрий дав українцям і світові такі знання про нашу історію, яких не спроможні були запропонувати цілі академічні інститути.

Continue reading