Політика

Заговори — і я тебе побачу

Струсивши руки від городньої роботи, зайшов до хати, а тут на Українському радіо пані (краще – гаспожа, бо говорила не нашою мовою) Наталія Лігачова розказує як українцям перемагати в інформаційній війні з Росією на окупованих нею територіях.

Гаспожа Лігачова, що так і не перейшла на українську мову на Українському радіо!, твердющо переконана, що нам ніяк ніззя говорити про політику з людьми на окупованих землях ОРДЛО. А навпаки – виключно про подорожі, про хобі…

Так і уявив: Росія розказує про хунту в Києві, а Київ – про переваги відпочинку на таїландському курорті Пхукет. Росія – про баригу-президента (звісно, не свого!), а ми – про колекціонування сірникових коробочок. Окупанти зомбують наших громадян брехнею про бомбування українцями Донецька, а ми їм так круто – про особливості вирощування міцелії у домашніх умовах…

Цим переможемо – переконує гаспожа Лігачова.

Почитав – хто ж вона, така велемудра?
Народжена у Владивостоці, російське прізвище наче від матері (про батька – мовчок). Зразу після закінчення навчання в 1984 році стала не абиким, не в «районку» поїхала чи там на обласне радіо, а зразу – редактором відділу Держтелерадіо УРСР, куди брали виключно перевірених спецслужбами людей.

Нині – заслужена журналістка України, членкиня купи рад зі свободи слова, нагороджена медаллю Президента «25 років Незалежності України»…
Так і хочеться повірити госпожі Лігачовій, що вперто нав’язує нам російську мову…

Василь Чепурний

P.S.
Це дуже знаково.
Як вчора говорила Ірина Фаріон, ти можеш бути кухарем війни, зватися Ринатом і ніхто тобі нічого не зробить і не скаже. «Заробляй» далі. Або обороняй свій чиновницький стільчик на пристойну бюджетну зарплату й труси повітрям про якусь там інформбезпеку.

Але щойно щось життєздатне почало докупи збирати українську справу, це всі помічають і ти стаєш першим ворогом!

Це так знайомо!
Що я спостерігаю за останні роки, намагаючись бути корисним цьому суспільству? Оце от совкохіпстерське (переважно москвомовне) балабольство за наші бюджетні кошти дуже втомило. Особливо бісить, коли вони створюють ІБД «через камчатку», а ти ЗАМІСТЬ НИХ окреслюєш перші необхідні кроки для інформоборони прикордоння.

А вони за твоєю спиною після лобіювання комерційних монополій на своїх псевдоконкурсах називають це (не падайте!) лобіюванням інтересів Головатенка!

Усвідомте, як кажуть, усю глибину гниття.

Олег Головатенко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *