Спорт

«Битва за Великобританію!»

Так назвав чемпіон світу з боксу, володар поясу WBC, британець Тайсон Ф’юрі можливий поєдинок з колишнім чемпіоном світу Ентоні Джошуа, якого двічі побив українець Олександр Усик. Президент WBC Маурісіо Сулейман заявив, що в рамках добровільного захисту титулу надважкої ваги Тайсон Ф’юрі може вийти на ринг проти Ентоні Джошуа, а не Олександра Усика.

Він зазначив, що WBC не може призначити цей бій. «Ф’юрі у квітні провів обов’язковий захист, тому WBC не може призначити бій проти Джошуа. Це буде проти правил та прав чемпіона. Але він може провести добровільний захист титулу проти Джошуа. Ми розуміємо, що це великий бій двох британців. Це дуже цікавий поєдинок. Безсумнівно, зараз Ф’юрі – найкращий надважковаговик, і він на своєму піку», – зазначив Сулейман у коментарі Sky Sports.

Колишній чемпіон світу з боксу в надважкій вазі, британець Ентоні Джошуа, офіційно погодився на бій з Тайсоном Ф’юрі, на умовах суперника. Це підтвердила менеджерська компанія Джошуа «258MGT» на своїй офіційній сторінці у Twitter.

Сторона Джошуа погоджується на умови Тайсона щодо розподілу гонорару 60:40, проте хоче провести бій 17 грудня. Натомість Ф’юрі висунув ультиматум: поєдинок має відбутися 26 листопада на стадіоні «Вемблі» або 3 грудня на «Мілленіумі» в Кардіффі – інакше пропозиція скасовується.

Ентоні Джошуа та промоутерська компанія Matchroom Boxing погодилися «на всі умови команди Ф’юрі» та обрали дату 3 грудня. Також вони додали, що «у зв’язку зі смертю королеви Великої Британії та Північної Ірландії Єлизавети ІІ було домовлено призупинити всю комунікацію». Тепер команда Джошуа «очікує на відповідь Ф’юрі».

Українські фани великого боксу і чемпіон світу Олександр Усик та його команда з нетерпінням чекають цього поєдинку. Якщо станеться диво і Джошуа натовче пику «Цигану» — постане сумнів: чи Ф’юрі справді є достойним володарем останнього чемпіонського поясу WBC? Крім того, Усику і його тренерам буде корисно почерпнути досвід цього поєдинку.

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *