Суспільство

Кава по-київськи

Кава по-київськи. Готується при відсутності електрики і газової плити на сухому спирту. Переверніть каструлю, на її дно покладіть одну таблетку сухого спирту. У турку налийте води (не технічної, а тієї, якою запаслися для пиття) і тримайте її над запаленим спиртом. За 2-3 хвилини вода має закипіти, всипте в турку молоту каву за смаком.

Запах кави змішується із незвичним запахом горілого спирту. Можна додати в каву дрібку кориці, кардамону або ванілі. Тоді її запах і смак матимуть нотку домашнього затишку. Але не переборщіть з ваніллю і цукром. Кава по-київськи має бути міцною, як характер киян, у неї гіркий присмак наших тривог і пекучий смак нашої волі до перемоги.

Каву по-київськи краще пити стоячи біля вікна, дивлячись в небо, навіть якщо воно затягнуто туманом або димом від недавніх ракетних обстрілів.

Перед першим ковтком слід послати всесвіту правильний меседж. Кажуть, що думки матеріалізуються. Якби так, то Лебедине озеро за поребриком слухали б уже 24 лютого. Тому не сподіваємось лише на всесвіт, тримаймо стрій, донатимо ЗСУ!

Ми сильні, бо ми разом!
Ми все здолаємо! Все буде Україна!

Світлана Божко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *