Хвиля Десни » 24 Листопада, 2022

Daily Archives: 24 Листопада, 2022

Суспільство

Кава по-київськи

Published by:

Кава по-київськи. Готується при відсутності електрики і газової плити на сухому спирту. Переверніть каструлю, на її дно покладіть одну таблетку сухого спирту. У турку налийте води (не технічної, а тієї, якою запаслися для пиття) і тримайте її над запаленим спиртом. За 2-3 хвилини вода має закипіти, всипте в турку молоту каву за смаком.

Continue reading

Культура

Дивовижні книги Сергія Плохія

Published by:

Живемо в часи, коли запит на книги про історію нашої батьківщини зростає. І це безумовно тішить, оскільки потрібно знати своє минуле, щоб краще розуміти сьогодення й майбуття. Автор книг, про які йдеться, народився за парєбрікам, вчився, працював в Україні, Канаді. Наразі працює та викладає в Гарвардському університеті. Фахівець з історії України та східної Європи. Для мене в книгах не художньої література (власне, як і для художньої) важливо, щоб текст не просто викладав сухі факти, а й чіпляв та затягував читача. Тоді значно зростають шанси, що книгу принаймні дочитають. В Сергія Плохія виходить писати так, щоб його книги читали. Цікаво й захопливо. Окрім цього всі книги з посиланнями на відповідні документи.

Continue reading

Суспільство

Над вранішньою кавою

Published by:

Тепер я завжди, перед тим як віддати перевагу вранішній каві перед цілющим легким супчиком з одної картоплини, одної морквини, одної вермішелини, одної цибулини й двох дрібочок солі, маю невідступне видиво, котре мені якось телепортував один з останніх ще й досі живих моїх братів Петро Лядецький, дай йому боже здоров’я: візьми, Василю, невелику й нетовсту скибочку хліба та намаж її тоненьким шаром доброго масла, а зверху поклади ще тонший листочок сиров’яленої ковбаси; на кілька секунд віддайся спогляданню цього дива, але не затягуй візуальну частину, клади в рот…

Continue reading