Хвиля Десни » 13 Травня, 2020

Daily Archives: 13 Травня, 2020

Культура

Майже щасливий вуйко

Published by:

Ненароком пригадали з дружиною, що саме 40 років тому, 5 травня 1980-го, в тодішній День преси, я прибув з рідної Чернігівщини, Щорської газети «Промінь Жовтня», на роботу в обласний часопис «Радянська Буковина», де редакторську посаду тоді обіймав талановитий журналіст Володимир Григорович Пелех…

Continue reading

Суспільство

«Вертольотні» таксі. Куди вони нас доправлять?

Published by:

Шалена вартість київських таксі — не лише питання бариг-таксистів, які зараз пробують наїстися на рік наперед. Заробляти на проблемі ближнього — це нормально для українця, і не тільки для українця.

Continue reading

Культура

Муха і інтимні таємниці

Published by:

Мене запросили в телепрограму «Секретний фронт» на каналі ICTV. І хоч передача має шпигунську назву, мова йшла не про боротьбу розвідок і державні таємниці, а про таємниці… інтимні. А якщо точніше, про публічні будинки Києва початку 20 століття.

Continue reading

Політика

Пандемія і фейкова завія

Published by:

На дискусійному майданчику Укрінформу нещодавно відбулась онлайн-пресконференція: «Україна, світ та інформаційні виклики пандемії: причини появи панічних настроїв», де експерти зійшлися на думці, що Росія та Китай намагаються використати пандемію для досягнення геополітичних цілей.

Continue reading

Політика

Дещо про нацизм і сталінізм

Published by:

Трапилась нагода перечитати дискусію про більше і менше зло щодо нацизму і сталінізму, а посол України в Австрії Щерба взагалі філософ, бо уважає, наче є зло банальне і екстремальне… Такі ось метафори — без конкретних імен.

Continue reading