Хвиля Десни » 17 Липня, 2020

Daily Archives: 17 Липня, 2020

Культура

Післяслово Валентини Мастєрової

Published by:

Друзі, дорогі мої! Ті, хто прийшов на презентацію книги Світлани Антонишин «На білому камені» і мого роману «Тобі скажу» і ті, хто підтримав нас на відстані, дякую! Сказати, що я хвилювалася – неправда. Я боялася! Боялася банальності, нещирої похвальби, чогось такого, що знівелює суть наших зі Світланою відкритих сердець, розхристаних душ, нашої любові й нашого болю на кожній сторінці, у кожному слові. Тієї великої любові до рідного слова, історії, рідної землі, нашого стражденного народу.

Continue reading

Культура

Станіслав Реп’ях, письменницький і котячий батько…

Published by:

Покійний чернігівський письменник Станіслав Реп’ях утримував колись… котячий притулок. Я дізнався про те випадково. Якось спілкувалися по телефону, а Станіслав Панасович і обмовився, що має клопіт з котами. Ото я й вирішив подивитися на його господарство. Адже про такий неординарний бік життя на той час голови обласної організації Національної спілки письменників України якось не випадало чути.

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

Празькі уроки «братерства»

Published by:

21 серпня 1968 року війська тодішнього Варшавського Договору увійшли до Чехословаччини… «Танки йдуть по Празі, танки йдуть по правді», – відгукнувся на це віроломне вторгнення поет Євген Євтушенко. Слова його актуальні й досі: вже понад чотири роки танки Москви намагаються придушити і нашу українську правду.

Continue reading

Політика

Вірю в Україну, правонаступницю УНР

Published by:

Що я можу сказати? Уся ця Незалежність протягом майже 30 років — це самоомана і лицемірство. Україна існує для олігархів і їхніх наближених. Увесь цей, так званий, політикум теж стриже купони. Усі вони не мають ніякого політичного плану, крім власного добробуту.

Continue reading

Культура

Як я продавав свою книжку «Янелох»

Published by:

Під Верховною Радою того дня люди захищали українську мову, а я продавав свою книжку. Підходжу до дуже похмурих дівчат років по 20. Вони такі причепурені, намарафечені, наче в театр прийшли. Я їм пропоную купити мою книжку політичних епіграм «Янелох». Похмурі люди біля цієї будови трапляються часто. Коли я їм зачитую пару епіграм, вони, як мінімум — посміхаються, як максимум — сміються. А коли звучить епіграма про Путіна, то просто іржуть…

Continue reading