Хвиля Десни » 2 Листопада, 2020

Daily Archives: 2 Листопада, 2020

Культура

Має бути роман про Григіра Тютюнника…

Published by:

… Проминуло кілька годин, а я спромігся аж на два речення роману про Григора Тютюнника, який би хотів написати. Він мав так багато друзів, і ніхто з них не прочув наростання трагедії… Ним захоплювалися жінки, і ніхто з них не вберіг його…

Continue reading

Суспільство

Тупоголова Крістіна і чудо лінгвістики

Published by:

Харків’янин, який не розмовляв українською мовою, тому що «палучається суржік», поїхав на роботу до Польщі. Через пів року він ішов вулицею Харкова і розмовляв із своїм «паном» польською мовою. Якесь чудо польської лінгвістики!!!

Continue reading

Суспільство

Дбаймо про інформаційну «гігієну»

Published by:

Загальнонаціональне дослідження щодо культури споживання інформації серед українців провела соціологічна компанія InMind на замовлення міжнародної організації Internews. Нещодавно відбувалась презентація результатів опитування. Спікери — Джилліан МакКормак (Gillian McCormack), директорка Internews в Україні, керівниця «Медійної програми в Україні» та Оксана Майдан, її заступниця.

Continue reading

Суспільство

Було темно…

Published by:

Сільське весілля. Окрай довгого столу сидять дев’яностолітній дід Мартин і баба Ґафія — його ровесниця, а ще сусідка через три хати. П’ють за новопошлюблених і свою молодість згадують.

Continue reading

Суспільство

На порозі знову він…

Published by:

Зараз він прийде. Зайде, рвучко кине органайзер на робочий стіл, почне прискіпуватись. Питати, чи всім, кому обіцяла, передзвонила та написала. Чи все спланувала, і чи, зрештою, зробила щось із запланованого. Почне керувати, давати вказівки, оцінювати.

Continue reading