Хвиля Десни » 22 Листопада, 2020

Daily Archives: 22 Листопада, 2020

Політика

Дякую росіянам…

Published by:

В річницю Майдану мені зненацька спало на думку: українцем я став саме завдяки росіянам! Нахабні, хамовиті, брехливі, понтовиті, вони знімалися разом зі мною в серіалах, крутилися десь поруч на «Інтері». Я спостерігав за їхніми вульгарними самками на відпочинках, за їхніми запухлими, забуханими рилами в літаках. Манірних і пихатих, їх завжди було повно у сучасному мистецтві.

Continue reading

Суспільство

Устим, якого смерть не брала

Published by:

Жив у нас на кутку Устим. Здоровий, сивий, схожий на якогось прапрабога, дід. Діти давно повиростали. Та шо там діти? Навіть онуки. Дружина його вже давно жила окремо, із середульшою донькою, а Устим все не хотів лишати хату.

Continue reading

Культура

На цвинтарі відібрало «язик» і повернуло мову

Published by:

Ще 2012 року їздили ми з дружиною до Львова. В перший же день вирішили сходити на Личаківський цвинтар. Купуємо квитки. Заходимо. Зустрічаємо велику групу російськомовних туристів — людей 30-35… Ходимо, блукаємо. Періодично перетинаємося з тією групою.

Continue reading

Культура

Візит

Published by:

«Заходь, заходь, дорогий. Давно мої пороги не цілували твої ноги. Не роззувайся, бо потім не знайдеш черевиків у цьому безладі. Де б я повісив твоє пальто? Маю тільки один гачок. В мене якраз стільки одягу, на один гачок… Тому твоє пальто мусить повисіти на тобі. Нічого, тут і так не дуже тепло. Ти приніс мені свою нову книгу?

Continue reading