Хвиля Десни » 3 Грудня, 2020

Daily Archives: 3 Грудня, 2020

Суспільство

Ізбієніє ліфта або Життя — як диво!

Published by:

Є в нашому будинку бабуся, за ритуальними танцями якої я спостерігаю регулярно і не перестаю дивуватися. Вона заходить до ліфта і кілька разів б’є, причому в прямому розумінні б’є, зі вправністю Брюса Лі у кнопку третього поверху… Потім зітхає і обережно натискає четвертий…

Continue reading

Культура

Всю ніч з… «Марусею Чурай»

Published by:

Щось мене потягло перечитувати класику. Ну, ось взяв «Марусю Чурай» Ліни Костенко. Коли цей роман у віршах був надрукований у серії «Романи й повісті» , то це спричинило цілу бурю у середовищі тих, хто цікавився українською літературою. Мовляв, річ від живого класика, яка писала в стіл. І ось нарешті публікується офіційно. Я купив тоді книжку з певним скепсисом, бо якось не тягло мене читати величезні віршовані твори.

Continue reading

Культура

День народження «українського Будди»

Published by:

3 грудня — день народження Григорія Савича Сковороди… На диво мало нам про нього відомо. І навіть чудовий та прискіпливий Леонід Ушкалов («Ловитва невловного птаха») змушений послуговуватися якимись «третіми джерелами», аби видобути бодай щось ексклюзивне зі скупої біографії «українського Будди».

Continue reading

Суспільство

Тепло передріздвяної минувшини

Published by:

Іноді мені нестерпно хочеться стати знову малим і загубитися у великому будинку серед великої гамірної родини напередодні різдвяних приготувань. Так, щоб навколо всі сновигали у своїх справах, а я сидів десь угорі на драбині, приставленій на горище, на верхніх її щаблях, і нікому не було до мене діла.

Continue reading