Хвиля Десни » 20 Грудня, 2020

Daily Archives: 20 Грудня, 2020

Ексклюзивна хвиля

Німб «святого» Горобця

Published by:

Щойно я опублікував мої політичні нотатки про те, як суперництво Лазаренка з Кучмою знищувало газету «Правда Украины», як «герой» моєї публікації, тодішній головний редактор цієї газети Олександр Горобець так розгнівався, що одразу аж на трьох інтернет-ресурсах розповсюдив злісну і безмежно цинічну брехню, в якій сам себе й заперечує. В одному абзаці він дивується, чому аж через стільки років після тих подій я згадав про них… В іншому вже стверджує, нібито я упродовж цих років час від часу писав про нього, пана Горобця. І називає моє прізвище разом із прізвищами відомої журналістки газети «Зеркало тижня» Юлії Мостової та ще двох журналістів, які таки справді поверталися іноді до тих подій.

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

Незавершена історія газети

Published by:

Повернуло вже на двадцять другий рік, як покинув я пост головного редактора газети «Правда Украины», але не повірите, – і понині з’їдаються, терзаються, дратуються окремі люди над питанням: «Як же ж це він так зумів?» Біс забери… Виплекав найпотужніше на той час в Україні видання. І пішло воно під лід.

Continue reading

Суспільство

Спонтанна бесіда з донбасівцем

Published by:

Київ, таксі з донецькими номерами.
— А ви давно з Донецька?
— В 2014-му звідти виїхали, а шо?
— Та цікаво. На референдум по тому «днр» ходили?
— Нє. Хоча багато хто ходив. Для довбойо*ів то прям свято було. Дітей в святкову форму наряджали і йшли як на парад…

Continue reading

Культура

По самі ніздрі переповнитись патріотизмом…

Published by:

На Ютубі набирає все більше переглядів і популярності наш «Щедрик» (https://www.youtube.com/watch?v=O39vQhwY8wo) у виконанні оркестру ВПС США. Дехто заходиться криками «Слава Україні»… У блискучому виконанні американських сержантів чути не тільки нашого «Щедрика», але й ритми мумбо-юмбо, вільні імпровізації з використанням гармоній Леонтовича, стилізації під слов’янський мелос, строгу партесну дисципліну європейського середньовіччя, бахівські інтонації та навіть барокове чи, пак, готичне мажорне закінчення.

Continue reading