Хвиля Десни » 23 Грудня, 2020

Daily Archives: 23 Грудня, 2020

Політика

Траурна черга, де нема мого друга Бориса

Published by:

Харків прощається з Геннадієм Кернесом. З телевізійних новин, повідомлень і світлин в електронних ЗМІ вражає нескінченна вервечка людей з гвоздичкою в руці і цілими оберемками квітів до труни небіжчика. До цього велелюддя з сумними і серйозними обличчями бракує елегантного чоловіка, який би виліз на дах припаркованого неподалік авто і вигукнув класичне: «Чи був покійний моральною людиною? Ні, він не був моральною людиною. … Всі зусилля він поклав на те, аби жити за рахунок суспільства…»

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

Григір Тютюнник і його вічна загадка любові

Published by:

Сьогодні День народження Григора Тютюнника… Не знаю, як кому, а мені здається, що він, Григір Тютюнник, є однією з вершин української літератури ХХ століття, поступаючись хіба що Василеві Стефаникові. Я вірю, прийде той час, коли нашумілі в офіціозі визнань і наглянцьовані свого часу імена українських «інженерів людських душ» другої половини ХХ століття, будуть лише тлом, з якого уже вивищується мені постать цього «непродуктивного» (по кілька оповідань на рік), але вимогливого, а відтак скупого майстра слова, образу, характеру…

Continue reading

Культура

З тавром «вторсировини»

Published by:

Київські повії і таксисти шаленими темпами і поголовно переходять на українську. Залишилося перевчити т.зв. «рок» та «поп» співаків ротом. Хто би їм на пальцях пояснив, що Rock&Roll, Big Beat, Heavy Metal, Pop, Soul, Punk, Hey-Hop, Twist, Shake, так само як і слова single, michrophone, dans-floor, brass, loud-speaker, mediator, string — усі прийшли до нас із Заходу. Спочатку ці поняття і музика потрапили до Чернівець, і лише потім — до Москви.

Continue reading

Культура

Цинічні поради літераторам-початківцям

Published by:

Ви хочете стати письменником? А яка у вас мотивація? Мотивація буває різна. 1) це – легко, якщо вмієте скласти пару речень докупи. На художника чи музиканта треба вчитися дуже довго, щоб отримати основу і дуже багато працювати. На письменника – нє. Якісь там курси впродовж місяця-двох,і вистачить. 2) досягнути успіху, тобто проводити презентації, роздавати автографи і давати інтерв’ю, отримати Нобеля. Що ви гірші за інших? 3) заробити грошей, хоча в Україні це нереально, хіба що писатимете як Дарія Донцова по книжці щомісяця в перерві між презентаціями.

Continue reading

Суспільство

Мій прогноз на 2021 рік: імпічмент і пенсія…

Published by:

… Єрмак доведе Зеленського до імпічменту, але і сам не врятується — втече в Оман, можливо до Росії, або до матері і сестри в Бельгію. В.о. президента України стане Дмитро Разумков. Він розпустить цей парламен і замість 400 з гаком нардепів матимемо 300 вибраних на партійній основі за відкритими списками народних депутатів.

Continue reading